hits

Depresjon, og hvordan bekjempe den! Tips til tiltak.Depresjon gjør oss grå.

Blir den alvorlig nok, så kan du miste matlysten, isolere deg fra omverden, fargene i livet forsvinner.

Det er mørket inni deg, og de andre står utenfor. De som lever i en helt annen verden. 

Er de dypt deprimert så forsvinner interessen for ting de pleide å bry seg om, og man distanserer seg fra de friske, for de forsår jo egentlig ikke. 

 Hvordan kan de det? 

Deres verden er så ulik, og de ser de vakre nyansene i livet. De ser fargene rundt seg. Verden blir så grå for den som vandrer inn i mørket.

Er du langt nede så kan du ligge inne en hel solskinnsdag. 

Hva skjer med sinnet vårt? 

Og hva kan vi gjøre når vi kjenner at vi er på vei mot mørket? Den fæle verden? 

Sinnet vårt er preget av fortiden. Erfaringene vi har gjort oss opp gjennom livet. Har man opplevd mye krenkelse, store skuffelser, mistet mange man har hatt kjær, blitt mobbet, vært i traumatiske forhold endten gjennom oppvekst eller senere i livet. Det vil for de aller fleste sette dype spor. Men vi kan lære på nytt. Vi kan bygge oss opp med nye gode erfaringer. Velge riktige mennesker å beholde i livet, som hjelper oss å endre fokus. 

Negative tankemønstre kan bekjempes, ved å lære seg nye sunnere måter å tenke på. 

Vi kan også prøve mentaliseringskurs. Der snakket vi om våre værste negative tanker, ofte om oss selv. Så ble de andre deltakerne spurt om hvordan de tolket mennesket som uttalte seg om seg selv. 

Hver gang virket vedkommende som hadde åpnet seg opp overrasket. 

Slik han/hun tenkte om seg selv stemte ikke med det bildet de andre kursdeltakerne satt igjen med. 

Vi lærte å se utenfor oss selv, og skjønte at det ikke bare var en destruktiv forklaring på opplevelsen.

Jeg skal begynne på depresjonsmestringskurs. Håper jeg kan lære enda mer, om hvordan jeg kan ta kontroll før depresjonene blir for dype. 

 

 

 

3 kommentarer

Christine

13.06.2016 kl.16:56

Synes du er kjempe tøff Maria ! :)

06.07.2016 kl.16:39

Takk :)

Somlepave

11.07.2016 kl.08:29

Stå på! - har selv gått på K.I.D, kurs i mestring av depresjon. Lærte nye måter å tenke på og bruker dem aktivt i hverdagen. Lykke til : )

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

34, Askim

Jeg tenkte jeg skulle skrive om det som opptar meg. Psykisk helse, kanskje noen skeive innslag, og selvutvikling mm.. Kvinne på 34, skeiv, har sosial angst men jobber meg ut av det. Jeg vil dele hele reisen, på godt og vondt. Ønsker ett mer åpent samfunn og tenker at da starter jeg med å være åpen selv. Hvis du ikke har egen blogg og vil følge meg, så har jeg en Facebook gruppe som heter; Vinglepetra83-En blogg om personlig utvikling, og tankenes kraft

Kategorier

Arkiv