hits

Tankefeller, og etablering av ett sunnere selvbilde

Jeg tok meg selv i å prøve og bevise at jeg er bra nok for ei jente. 

I alle dager tenker jeg nå. 

Jeg har vokst forbi det der, men gammelhjernen er fascinerende sånn sett, for til tross for at man har jobbet hardt over tid med å lære seg å tenke nytt så kobler den seg automatisk på i situasjoner den kjenner igjen fra gammelt av. Det er i alle fall det som virker logisk for meg. 

Jeg bygger om i meg, og erstatter usunne og ikke minst unyttige tankemønstre med nye. Men de gamle mønstrene viskes ikke ut etter en runde med viskelæret, nei du må skrubbe som en helt. Igjen og igjen..  Til den dagen du plutselig automatisk tenker nytt, og du har en heldig venn ved din side som overværer begivenheten og påpeker det! Hey, hva skjedde med deg?? 

Steike! 

Jeg har ikke opplevd det mange ganger, men det er fantastisk. Blikket du får, og den halvåpne måpende munnen. Som en gullfisk som gaper ut i luften. De ser nesten litt dumme ut. Men jeg elsker det. 

Det er da jeg mentalt gir meg selv ett klapp på skulderen, etterfulgt av ett stort glis. 

Seier! 

I alle fall en liten en, for det er mange destruktive tankefeller jeg har opparbeidet meg gjennom livet. Men det går framover, og hvis du er som meg som virkelig ønsker å bli en bedre versjon av deg selv, så er det faktisk viktig å se alle de små seierne. 

Det er mye mulig at dine seiere er pianøtter for naboen, men hey, du konkurrerer ikke med naboen. Hvem konkurrerer du med? Nettopp, deg selv. 

Dette er tredje natta jeg ikke får sove. Hodet har jobbet på spreng. Men jeg tror jeg vet hva jeg vil fortelle xen. 

At jeg kjenner min verdi, og at hun ikke kan gi meg det jeg trenger hos en partner. 

Mulig vi rett og slett ikke utfyller hverandre på den rette måten. Jeg ønsker ikke nødvendigvis noe mer eller bedre, men noe annet. 

I mellomtiden, hvorfor jage? 

Tenk om jeg kan føle meg komplett alene? Det er egentlig det som er målet, drømmen. 

Hva om mine største drømmer ikke er avhengig av en annen? En som står ved min side? 

Jeg vil bruke singellivet til å utforske livet og meg selv enda mer. 

En fin bonus er at jeg blir mer kreativ og beveger meg oftere ut av komfortsonen når jeg må. 

Jeg tenker.. Derfor er jeg. 

4 kommentarer

Nina Løkke Bøckmann

10.01.2017 kl.23:14

Denne bloggen likte jeg! Bra skrevet om et bra tema. Følger deg videre og håper du også vil ta en tur innom bloggen min... :0)

Maria

11.01.2017 kl.21:40

Hei. Så bra du likte den :)

Har sjekket ut bloggen din, og følger deg. :)

Linn antone

20.01.2017 kl.01:15

Du er jo bare helt rå! Fast leser her i allefall.. :) digger måten du legger fram ting i andre form for persepktiv.. takk 😊💜

Maria

09.02.2017 kl.13:44

Linn antone: Åh, så hyggelig å høre Linn ?? Tusen takk??

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

34, Askim

Jeg tenkte jeg skulle skrive om det som opptar meg. Psykisk helse, kanskje noen skeive innslag, og selvutvikling mm.. Kvinne på 34, skeiv, har sosial angst men jobber meg ut av det. Jeg vil dele hele reisen, på godt og vondt. Ønsker ett mer åpent samfunn og tenker at da starter jeg med å være åpen selv. Hvis du ikke har egen blogg og vil følge meg, så har jeg en Facebook gruppe som heter; Vinglepetra83-En blogg om personlig utvikling, og tankenes kraft

Kategorier

Arkiv